HypnoBirthing ®

De geboorte van een kind is iets wat je hooguit een paar keer in je leven meemaakt. Een belangrijke gebeurtenis die zo fijn, natuurlijk en mooi mogelijk zou moeten verlopen. Wanneer angst en pijn het natuurlijke geboorteproces overheersen of vertragen kan dit een negatieve ervaring opleveren. Een goede voorbereiding op de bevalling, vertrouwen in je lichaam en diepe ontspanning dragen bij aan een positieve geboorte-ervaring.

In de zwangerschapscursus HypnoBirthing® leren jij en je partner hoe je dit kunt bereiken door middel van gefocuste ontspanningsoefeningen en het toepassen van diverse ademhalingstechnieken. Als vader en moeder is het erg belangrijk dat jullie je gevoel volgen, zodat jullie kindje op een zachte en veilige manier de wereld in komt. Tijdens de HypnoBirthing® cursus gaan jullie leren op jullie eigen gevoel en kracht te vertrouwen.

Liefdevolle bevalling
Door de geboorte van onze zoon ben ik in aanraking gekomen met HypnoBirthing®. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat een geboorte soepel, comfortabel en vreugdevol kan verlopen als je de natuur maar haar werk laat doen. Door zonder angst, beperkende gedachten en vol vertrouwen de geboorte in te gaan, kun je samen met je kindje een prachtige start maken.

Tijdens mijn zwangerschap, voorbereidingen en bevalling heb ik hier veel aan gehad. Ik heb een liefdevolle, vlotte en natuurlijke thuisbevalling gehad in bad. Raymond en ik hebben hierdoor veel zelf kunnen doen en het voelde zo goed ons zoontje op deze manier op de wereld te zetten. Mijn enthousiasme en kennis hierover wil ik graag delen met andere stellen. Dit is de reden dat ik de HypnoBirthing® Practitioner opleiding heb gevolgd. De lessen heb ik mogen ontvangen van de Amerikaanse grondlegster Marie Mongan. Mijn begeleiding legt de nadruk op de kracht van de zwangere vrouw. Mijn intuïtie, rust en vertrouwen zorgen ervoor dat jullie, als aanstaande ouders, op verschillende niveaus contact zullen maken met jullie zelf en de baby, waardoor jullie optimaal mogen genieten van deze mooie periode in je leven.

De zwangerschapscursus HypnoBirthing bestaat uit 5 bijeenkomsten van 2,5 uur.*

Kijk voor meer informatie, cursusmogelijkheden en data op de website www.hypnobirthingbrabant.nl

*Diverse zorgverzekeraars vergoeden de cursus HypnoBirthing® voor aanvullend verzekerden.