Je bent pas in de praktijk geweest voor je 4e sessie. We hebben systemisch zaken geheeld door je eigen plek in te nemen en door eventueel overgenomen ballast daar te laten waar het hoort. Verder hebben we gekeken naar jou als kind. De foto’s die een tijdlijn vormden door je jeugd vanaf baby. Je gaat hier in de opdrachten hieronder verder mee aan de slag.

Thuisopdrachten

Opdracht 1A)
Schrijf een brief aan je ouders waarin je de volgende elementen meeneemt:

– wat je gemist hebt
– waar je zo’n behoefte aan had
– welke teleurstellingen en verdriet je hebt ervaren
– overige negatieve gevoelens of zaken die jij graag benoemt wilt hebben.

Vertel (met de kennis die je vandaag de dag hebt) wat deze zaken met jou als kind gedaan hebben.

Opdracht 1B)
Vul de brief uit de vorige opdracht aan waarbij je nu kijkt naar de positieve eigenschappen/waarden etc die je van je ouders meegekregen hebt. Dit zijn ook zaken die deel uitmaken van wie je bent, je basis. Door beide kanten te bekijken wordt je je steeds bewuster van wie je bent. Je bestaat voor een deel uit je moeder, en een deel uit je vader. Je zult sommige dingen dan waarschijnlijk ook bij jezelf herkennen. Het is belangrijk dat je zowel de prettige en minder prettige kanten erkent van je ouders. Door het erkennen en accepteren van het geheel neem je zelf de verantwoordelijkheid over wie jij wilt zijn en wat je wel en of niet meeneemt.

Opdracht 2)
Je hebt jouw plek in het familiesysteem ingenomen en zaken die niet bij jou horen teruggegeven. Maar in jouw eigen systeem zitten nog wel de gekwetste kindsdelen zoals je ze bij de foto tijdlijn hebt gezien. Bij Meditaties deze week staat een geleide meditatie waarin je contact maakt met deze innerlijke kinderen. Je gaat de verantwoordelijkheid voor deze kinderen naar je toe trekken want jij weet nu precies wie wat nodig heeft.

Neem je tijd voor deze meditatie. Je moet wakker en helder zijn, het luisteren neemt ongeveer 12 minuten in beslag. Neem na afloop even een paar minuten om in je schrift op te schrijven hoe je het ervaren hebt en welke dingen je opvielen.

Opdracht 3)
Kies uit je 5 gekozen foto’s één of twee van het kind dat het meeste heling nodig heeft. Geef deze foto(‘s) een plek waar je het de komende tijd liefde en aandacht kunt geven. Maak er elke dag even contact mee. Een goede plek kan zijn je nachtkastje of bijvoorbeeld je werkplek.

Als je vragen hebt neem gerust contact met ons op, we horen graag hoe het met je gaat in je ‘offline’ week!

 

Hieronder staat de Innerlijk Kind meditatie. De meditatie duurt twaalf minuten en neem achteraf even tijd om je bevindingen in je schriftje te schrijven. Ga aansluitend verder met opdracht 3.